Øl og Mat

26.11.2011 Ølklubben med Nøgne Ø på Kvarteret i Bergen

Vi fikk muligheten til å delta på et 3-retters ølkurs i reig av Nøgne Ø og Kvarteret i Bergen. Her fikk vi smake på 6 forskjellige øltyper, presentasjoner av de forskjellige ølene + en 3-rettes middag, bestående av blåskjell dampet i øl, pai med oksekjøtt i øl, og en fantastisk tiramisu.. I denne posten vil jeg legge ut bilder av de forskjellige ølene og si noen korte ord om hva jeg synes.

Pale Ale

Kobberaktig farge. Tynt men fyldig og fint skum. Friskt øl, med en klar bitterhet som dominerer smaken. Bitterheten henger også igjen etter svelg. Bitterheten har også et litt surlig preg. Godt øl, men litt for bittert for min gane.

Wit

Dette er en hveteøl, og siden jeg er vant til Erdinger sine hveteøl, forventet jeg kansje en litt mer livlig og smakfull øl. Spesielt fra Nøgne Ø. Denne er grei på smak, og vokser faktisk litt på smak etterhvert som en drikker. Den blir mer sprudlende etterhvert. Men jeg syntes at den var litt “daff”, da jeg ikke kjente noen “punch” . Men, et lett og enkelt øl i smak. Ølet er ufiltrert og har den litt gromsete fargen som hveteølet er kjent for. Dette er et godt øl, men det må sies at jeg forventet noe mer “liv” og smak i dette ølet.

Brun

Dette ølet har jeg smakt før. Det har en mørk brunaktig og dyp farge, med et lett og kompakt skum. Ølet lukter sjokolade og kaffe og passer utmerket til nøtter, sjokolade, og kjøttretter med potetbåter.. Ølet har en god og rund smak, og her kommer smaken av sjokolade, kaffe, brent kaffe og nøtter. En blir faktisk litt sulten av å drikke dette ølet, da det har denne gode fyldige og runde smaken. Godt øl!

India Pale Ale

Dette er et nydelig øl. Fantastisk flott kobberrød farge, med delikat og flott skum. Denne ølen likte jeg med en gang den traff tungen. Den fester seg, med en frisk, søt og litt bitter smak og fortsetter elegang med et fyldig midtparti og en liten bitterhet i slutten. En litt mer søtlig og fruktig versjon av Pale Ale? Denne ølen har ikke den sterke og stramme bitterheten, men en mer fyldig og rund smak. Kompleks og nydelig smak.

Tiger Triple

Denne ølen smakte slik jeg forventet at Wit skulle smake. Dette er også et hveteøl, og har en mer mørkere gulfarge en Witen. Skummet er også kraftigere og mer kompakt. Denne ølen har en fantastisk lukt. Den lukter blomster og sommer, en fantastisk fruktig lukt. Ølet er mer livlig i munnen enn Witen, og har en god og fruktig smak, med en fin sødme og friskhet. Et fruktig og friskt øl. Nydelig!

God Jul

Dette ølet har vi hatt her før, men vi tar det en gang til. Dette er et mørkt og fyldig øl. Skummet er tykt og kompakt, og fargen på ølet nermer seg sort. Her kjenner man lukten av brent kaffe, nøtter og røyk. Smaken er fyldig og kraftig, men veldig balansert. Dette ølet passer godt til en kraftig julemiddag. Et veldig godt juleøl!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s